BURDUR / BUCAK - Oğuzhan Ortaokulu

Rehberlik

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİNİN TANIMI,AMACI VE İLKELERİ

Rehberlik: Bireyin kendini anlaması, problemlerini çözmesi,gerçekçi kararlar alması,kapasitelerini geliştirmesi,çevresine dengeli ve, sağlıklı bir uyum yapması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce bireye yapılan psikolojik yardımlardır.

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin amacı: Rehberliğin amacı;bireyin,kendini gerçekleştirmesine yardım etmektir.Bundan yola çıkarak rehberliğin amacı ile ilgili şu maddeler sıralanabilir;

1. Kendini tanıması

2. Çevrede kendine açık olan fırsatları öğrenmesi

3. Gizil güçlerini geliştirmesi

4. Çevresine uyum sağlaması

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin ilkeleri:

1. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri,eğitim kurumlarının eğitim-öğretim etkinlikleri bütünlüğü içinde yer alır.

2. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, tüm öğrencilere açıktır.

3. Her öğrenci eğitim sürecinde kendisine sunulan seçenekler arasında seçme özgürlüğüne sahiptir.

4. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde insana saygı esastır.

5. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin bireysel boyutunda gizlilik esastır.

6. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri öğrenci,veli,uzman,öğretmen ve yönetici gibi ilgililerin iş birliği ile yürütülür.

7. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde bireysel farklara saygı esastır.

8. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesinde hem bireye hem de topluma karşı sorumluluk söz konusudur.

9.Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesinde bilimsellik esastır.

Dökümanları bilgisayarınıza yüklemek için konu ile ilgili bağlantı üzerine tıklayınız.

ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

ÖDÜLLENDİRİLECEK DAVRANIŞLAR VE ÖDÜLLER